Elämäntarkoituskysely

Vastaa kysymyksiin kirjallisesti. Kysymysten miettimiseen kannattaa käyttää runsaasti aikaa mahdollisimman rehellisten vastausten löytymiseksi. Vastausten pohtiminen toisen ihmisen kanssa voi helpottaa ajatustyötä.

 1. Edustaako työ jota tällä hetkellä teet sitä mitä todella tahdot tehdä? Jos ei, kuinka voisit ottaa ensimmäiset askeleet kohti työtä joka tuottaisi sinulle henkilökohtaisen tyydytyksen?
 2. Oletko tyytyväinen hankkimaasi koulutukseen? Tahtoisitko palata kouluun ja kehittää osaamistasi? Jos tahtoisit, kuinka voisit ottaa askeleen siihen suuntaan?
 3. Onko sinulla keinoja ilmaista luovuuttasi? Onko elämässäsi alueita joilla voit toteuttaa luovuuttasi? Mikäli ei ole, mitä luovia toimintoja tahtoisit kehittää?
 4. Oletko tutkinut henkistä puoltasi? Olisiko se jotain mitä tahtoisit tehdä?
 5. Mitä tahtoisit tehdä elämälläsi jos voisit tehdä mitä pohjimmiltasi haluat? Jos raha tai työn/perheen tuomat velvollisuudet eivät olisi este?
 6. Mitä tahtoisit saavuttaa elämässäsi? Mitä sinun täytyisi vielä saavuttaa jotta voisit tuntea elämäsi tuotteliaaksi ja merkitykselliseksi kun täytät 70 vuotta?
 7. Mitkä ovat tärkeimmät arvosi? Mitkä arvot antavat elämällesi suurimman merkityksen? Esimerkkejä arvoista: onnellinen perhe-elämä, läheisyys, ystävyys, terveys, mielenrauha, muiden auttaminen, taloudellinen menestys, menestyminen työuralla
 8. Onko asioita joita arvostat suuresti mutta et ole vielä kokenut tai toteuttanut elämässäsi? Mitä muutoksia sinun täytyisi tehdä tai mitä riskejä kohdata jotta voisit toteuttaa nämä?
 9. Onko sinulla joitain erityisiä taitoja tai lahjoja joita et ole kunnolla kehittänyt tai käyttänyt? Mitä muutoksita sinun täytyisi tehdä tai mitä riskejä ottaa kehittääksesi ja käyttääksesi taitojasi?
 10. Listaa ylempien vastausten pohjalta tärkeimmät päämääräsi elämässä.
 11. Mitä esteitä näiden päämäärien tavoittelemiseen liittyy?
 12. Mihin olet valmis sitoutumaan seuraaavan kuukauden/vuoden/kolmen vuoden aikana poistaaksesti mainitsemasi esteet? Mitä olet valmis tekemään? Listaa nämä ylös itsellesi.

Kun olet saanut kysymyksiin itseäsi tyydyttävät ja rehellisiltä tuntuvat vastaukset, voit pysähtyä hetkeksi kuvittelemaan millaista elämäsi on kun kuljet kohti todellisia tavoitteitasi. Tämän mielikuvan luominen, kehittäminen ja toistaminen auttaa sinuta tekemään siitä todellisuutta.

Arvolista tehtävää helpottamaan

Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.