Tehtävälistan laatiminen

Tarvikkeet: kynä, paperia.

 1. KIRJOITA YLÖS KAIKKI TEHTÄVÄT JOTKA MIELESSÄSI PYÖRIVÄT. Asia voi olla iso tai pieni, tehtävä tunnin sisällä tai ensi vuonna. Kirjaa kaikki tajunnanvirtamaisesti. Tehtävän tarkoituksena on purkaa mielessä pyörivät tehtävät paperille.
 2. JAOTTELE KOHDASSA 1 KIRJOITTAMASI TEHTÄVÄT VIITEEN ERI LISTAAN.
  1. Tänään tehtävät
  2. Tällä viikolla tehtävät
  3. Kahden kuukauden kuluessa tehtävät
  4. Tänä vuonna tehtävät
  5. Ehkä/joskus tehtävät
 3. LISTAA UNELMASI. Seuraavaksi listaa unelmasi, joko niin että ne ovat ratkaisuja tehtäviin liittyen tai mikä vielä parempaa, ihan kaikkeen liittyen. Miten haluaisit elämäsi elää? Millainen olisi unelmatyöpaikkasi? Jos saisit päättää kaikista asioista, millainen päiväsi olisi? Jos koet, ettet uskalla päästää mielikuvitustasi valloilleen, mieti syytä. Mikä estää unelmoimasta? Mitä voit menettää unelmoimalla? Mitä voisit saavuttaa unelmoimalla?
 4. LAITA TEHTÄVÄT TÄRKEYSJÄRJESTYKSEEN. Lopuksi voit vertailla tehtävä- ja unelmalistaa keskenään. Mitkä tehtävistä edistävät unelmiesi toteutumista? Mistä ei ole hyötyä niiden saavuttamisessa? Mitkä tehtävät ovat oikeasti tärkeitä? Voisiko jotain jättää kokonaan tekemättä ilman että maailma kaatuu? Listaa 3-10 tärkeintä tehtävää järjestyksessä jossa ne kannattaisi tehdä.
Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.