Double Diamond

Double Diamond – malli on palvelumuotoilussa ja tuotekehityksessä käytetty malli joka kuvaa kuinka edetä yleisestä ongelmallisuudesta kohti tarkkaa ratkaisua. Alkuperäisenä ideana tuo ratkaisu tai ”prototyyppi” on pääsääntöisesti tuote tai palvelu joka vastaa asiakaskunnan tarpeisiin. Kyseistä mallia voi kuitenkin käyttää paitsi erilaisten ihmisiä auttavien tahojen palveluiden kehittämiseen, myös yksittäisten ihmisten epämääräisten ongelmien ratkaisuun.

Double Diamond

Mallin mukaiset vaiheet:

  1. SELVITÄ – Tutki ihmisiä keitä ongelma koskee ja ota käytettävissä olevassa ajassa mahdollisimman paljon selville ongelman luonteesta, sen olosuhteista ja vaikutuksista.
  2. MÄÄRITÄ – Pyri määrittämään ongelma tutkimuksen tulosten avulla mahdollisimman tarkasti. Kiinnitä erityisesti huomiota siihen mitä ongelma tarkoittaa siihen liittyvien ihmisten näkökulmasta.
  3. KEHITÄ – Kun ongelma on tarkoin määritetty, ideoi erilaisia ratkaisuja yhdessä ihmisten kanssa ketä ongelma koskee. He tuntevat parhaiten olosuhteet ja rajoitukset joita ongelmaan liittyy.
  4. TUOTA – Kun erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja on tuotettu, voidaan tuottaa erilaisia ”prototyyppejä”, kokeellisia ratkaisuja ja testata niitä käytännössä. Prototyyppejä voidaan tuottaa useampia ja kokeilujen tuloksia käyttää edelleen hyödyksi ongelman ymmärtämisessä ja uusien ratkaisujen ideoinnissa kunnes toimiva ratkaisu löytyy.

Mukailtu: UK Design Council , 2005.

Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *