Vastuu teoistamme

 1. Ryhmäläiset saavat jokainen luettavakseen oheisen Paronitar-tarinan. Tarina luetaan hiljaa itsekseen sekä tehdään siihen liittyvä tehtävä yksilötyönä. Jokainen laittaa tarinan henkilöt järjestykseen 1-6 sen mukaisesti, missä määrin kukin on vastuussa henkilön kuolemasta. Jokainen myös perustelee valintansa.
 2. Ryhmässä jokainen kertoo oman listansa ja kertoo perustelut valinnoilleen. On syytä varata aikaa ryhmässä syntyvään keskusteluun erilaisista valinnoista ja perusteluista. Huom. Ryhmän ei tarvitse päästä yksimielisyyteen eli tavoitteena ei ole tehdä yhtä yhtenäistä listaa.
 3. Lopuksi kaikki ryhmät tulevat yhteen, ja keskustellaan seuraavista asioista:
  1. Kuinka vaikeaa/helppoa järjestykseen laittaminen oli?
  2. Miten erilaisia / samanlaisia ryhmien listat olivat?
  3. Millaisia perusteluita ryhmissä esitettiin?
  4. Mitä tarina kertoo meille vastuusta ja valinnoista?

Paronitar-tarina

Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *