Kuunteleminen/kuuntelemattomuus

Tehtävä tehdään osittain pareittain ja osittain ryhmässä.

  1. Jakaudutaan pareihin.
  2. Parien tehtävä on puhua toisilleen 1 min ajan. Tehtävän helpottamiseksi voidaan antaa valmis aihe tai aiheita. Tarkoituksena on että parin molemmat osapuolet puhuvat toisilleen samanaikaisesti eikä tarkoituksena ole kuunnella mitä toinen sanoo.
  3. Puretaan ryhmässä miltä kokemus tuntui.
  4. Tämän jälkeen toinen parin osapuolista kertoo/puhuu toiselle 1 min ajan annetusta teemasta, toisen osapuolen ei kuitenkaan ole tarkoitus kuunnella, huomioida tai muistaa mitä toinen sanoo. Vaihdetaan rooleja.
  5. Puretaan ryhmässä miltä kokemus tuntui.
  6. Seuraavaksi toinen parin osapuolista kertoo/puhuu toiselle 1 min ajan annetusta teemasta niin että toinen kuuntelee tarkasti mitä hänelle kerrotaan. Tämän jälkeen kuuntelija kertoo kuulijalle mitä muistaa tai ymmärsi kerrotusta. Vaihdetaan rooleja.
  7. Puretaan ryhmässä miltä kokemus tuntui ja pyritään miettimään mikä kolmen eri tehtävässä koetun kokemuksen ero on kertojan ja kuulijan kannalta. Kuinka kertoja tietää että häntä kuunnellaan? Miltä tilanne tuntuu kuuntelijan kannalta? yms…
Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.