Potentiaalin näkeminen

Harjoitus on tarkoitettu pariharjoitukseksi, jolloin yksi toimii haastattelijana (B) ja toinen haastateltavana (A). Tehtävä voidaan toteuttaa myös pienryhmässä niin että haastattelijoita on useampia.

  1. A kertoo itselleen tärkeästä onnistumisen kokemuksesta yksityiskohtaisesti, kertoen mitä teki, mitä tunsi ja mitä ajatteli.
  2.  B kuuntelee ja kirjoittaa post it -lapuille niitä taitoja (esim. osaat kuunnella), kykyjä ja positiivisia ominaisuuksia (esim. kärsivällinen, kekseliäs), joita kuulee A:n kertomuksesta.
  3. A:n kertomisen jälkeen B kertoo hänelle, mitä kuuli ja ymmärsi: ”Siinä tilanteessa minä kuulin/ymmärsin tätä..”, ”Minä kuulin tätä. Oletko samaa mieltä?”. Samalla B liimaa ne post it -laput, joihin oli kuunnellessaan kirjoittanut kyvyt, taidot ja ominaisuudet, A:n käsiin, kylkiin ja muualle kehoon.
  4. Tehdään sama vaihtaen rooleja.

Lopuksi tehtävä on hyvä purkaa keskustellen kokemuksista. Miltä positiivisen aktiivinen etsiminen tuntui? Miltä palautteen saaminen tuntui? Miltä onnistumisesta kertominen tuntui? Kokeeko palautteen realistiseksi? Yms.

(Mukailtu: Veli-Matti Toivonen 2011. NLP Personal Coach -koulutus, luennot ja muistiinpanot)

Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.