Kuusi vuorovaikuttavaa minää minussa

Piirrä liiduilla paperilla kuusi vuorovaikutustaitojesi aspektia, haluamallasi tavalla (figuuri, abstraktio, symboli, väripinnat) ja mihin kohtaan paperia tahdot, kunhan muistat mikä kuva edustaa mitäkin aspektia. Mieti kutakin aspektia vain pieni hetki ja piirrä se sitten ripeästi, liikaa ajattelematta tai liikaa prkimättä mihinkään erityiseen. ”Piirrustustaito” tms. ei tässä tehtävässä ole tärkeää vaan kuvaa mielikuvasi sinulle sopivalla tavalla. Rentoudu ja nauti kokemuksesta.

  1. Visuaalinen minä: saan tärkeää tietoa ja opin sen näkemällä, katselemalla, lukemalla?
  2. Auditiivinen minä: saan tärkeää tietoa ja opin sen kuuntelemalla ja kuulemalla?
  3. Kinesteettinen minä: saan tärkeää tietoa ja opin sen tuntemalla, tekemällä ja kokeilemalla?
  4. Vertaileva minä: kun kohtaan mielenkiintoisen ihmisen tai ilmiön, huomaan ja kytken kiinnostukseni erilaisuuten jonkun toisen ilmiön kanssa tai kytken huomioni johonkin samanlaiseen kuin joku toinen?
  5. Muuttava minä: hankalassa tilanteessa ajattelen ja alan puhua asioista, joilla johdattelen vuorovaikutusta pois jostakin tai kohti jotakin toista tilanne- tai muistikuvaa? Fokusoinko menneisyyteen vai tulevaisuuteen?
  6. Havainnoiva minä: kun havainnoin jotakin asiaa tai ilmiötä ja alan puhua havainnoistani, alanko puhua yksityiskohtien kautta vai kokonaisuutta hahmottaen?

Lopuksi kerro haluamallasi tavalla, kuvallasi havainnollistaen, tarina sinusta miellejärjestelmiesi kautta maailmaa hahmottavana ja persoonallisella erottelutyylilläsi vuorovaikutusta rakentavana ihmisenä.

Lopuksi keskustelkaa, mitä mahdollisesti uusia ja ymmärrystä lisääviä oivalluksia teitte itsestänne ja toisistanne?

Ari Terävä 2015

Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.