VAK-testi

Lue koko ohje läpi ja tee sitten testi. Taulukossa on joukko sanoja. Lue sana kerrallaan (parempi tulos tulee jos joku lukee sanat sinulle) ja palauta mieleesi kyseinen asia ja pane merkille miten sen teet, eli millä kanavalla tuotat kyseisen asian. Tuoko sana mieleesi ensimmäiseksi: kuvan (V), äänen (A), tuntemuksen/tekemisen (liittyy kehoon) (K), hajun (O) vai maun (G).

VAK-testilomake

VAK-testilomake (ilman sanoja)

VAK-testin sanat (lukijalle)

Kirjaa sitten lomakkeen sarakkeeseen, millä aistikanavalla olet ensimmäiseksi palauttanut asian mieleesi.

Tulos saadaan siten, että lasket yhteen kuhunkin pystysuoraan sarakkeeseen tulleet merkit, laske vain ne, jotka tulivat mieleen ensin.  Tämän jälkeen lasket yhteen K+O+G siksi, että aikuisten kohdalla maku- ja hajuaisti voidaan käsitellä yhdessä tuntoaistin kanssa, jolloin saadaan kinesteettisen aistijärjestelmän pisteet. Laske myös erikseen visuaaliset ja auditiiviset pisteet.

Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to VAK-testi

  1. Victoria Tosun sanoo:

    V -8pisteet
    Ä – 1piste
    K+O+G – 9pisteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.