Ajatuksia elämän sisällöstä keskustelun tueksi.

Satunnaisia internetin syövereistä löytyneitä ajatuksia liittyen elämän sisältöön ja sitä sivuaviin asioihin. Keskustelun pohjaksi ryhmässä.

 1. Puhu ihmisille. Kaikille. Lopulta he vastaavat ja voit vastata heille ——> sisältöä elämään.
 2. Vähän sama, kuin kysyisi elämän tarkoitusta – jokainen vastaa omalta kohdaltaan. Mutta perusperiaatteet lienee samat? Eli oppia nauttimaan niistä elämän pienistä asioista ja haaveilla vähän suuremmista. Ja ehkä toteuttaa niitä suurempia haaveita, yksi kerrallaan – tehdä työtä niiden eteen.
 3. Mä laadin juuri lauantaille kotityölistan, ainoa tapa pysyä viikonloppuna järjissään. Viikolla on sentään koulua.
 4. Jotain harrastuksia on myös hyvä olla, sellaisia missä tutustuu muihin ihmisiin, jos se ei kiinnosta niin lainaa kirjastosta aluksi vaikka elekroniikka-aiheinen kirja jos se alkaisi kiinnostamaan, siinä ainakin saa ajan kulumaan kun rakentelee jotain.
 5. Hyviä ystävyys- tai kaverisuhteita ei luoda ihan hetkessä. Jos sulla kumminki noita hyvänpäiväntuttuja on, niin juttele rohkeasti ja koita löytää yhteistä tekemistä jonkun kiinnostavan tyypin kanssa. Menkää vaikka lenkille.
 6. Elämästä tulee kiinnostavampaa vain jos on jotain tavoitteita ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle jonka eteen tekee töitä.
 7. Ei pidä juuttua paikoilleen vaan vaikka opiskella jotain mistä on hyötyä myöhemmin.
 8. Kun on riittävästi sosiaalista puuhaa, niin sittemmin voi miettiä pakoa sisäänpäin kääntyneisiin juttuihin mutta niihinkin tilapäisesti.
 9. Itselleni mummo neuvoi seuraamaan muurahaisia. Enempää en kerro, sillä ne ajatukset pitää herätä omassa päässä. Mutta voin sanoa, että merkityksiä löytyi. icon_smile.gif
 10. Sit jotenki vaan tajusin että koska kukaan ei tuu mua täältä kotoa hakemaan ni mun täytyy näköjään itse lähtee jonnekkin ja tehdä asialle jotain, en vois olla onnellisempi että oon päässy tässä mun yrityksessä näinkin pitkälle 🙂 Tsemppiä!
 11. Armollisempaa on ajatella, että onneton olo kuuluu luonnollisena osana elämään. Ennen pitkää aallonpohja on taas ylitetty.
 12. Kaikki on itsestäsi kiinni, ei kukaan voi antaa sinulle yleispäteviä ohjeita, sillä kukin elämä on ihan uniikki tapaus.
 13. Alku voi olla hankalaa mutta ei mitään muutosta tule jos et itse mitään asian eteen tee, kukaan muu kuin sinä itse ei voi sua auttaa.
 14. Juuri silloin, kun arki on ’rutiinia ja harmaata’, on parhaat mahdollisuudet nauttia niistä pienistä asioista.
 15. Omaa sisäistä viisauttasi voit lähestyä myös mielikuvituksen avulla: tee matka tulevaisuuteen. Kuvittele, että vuosi on kulunut ja elät jo onnellista aikaa. Yritä tehdä kuvitelmasta mahdollisimman elävä. Missä olet töissä, mitä sinulle on tapahtunut, keitä ystäviä sinulla on, miten voit? Kysy seuraavaksi tulevaisuudesta käsin itseltäsi, mikä sinua auttoi paranemaan.
 16. Jotta takapakit eivät tuntuisi niin pahoilta, sinun kannattaa varautua niihin etukäteen. Tärkein asia on varautuminen eli tieto siitä, että olo ei muutu paremmaksi päivä päivältä, vaan välillä se voi tilapäisesti huonontua. Jokaisen pitää löytää sitten omat keinonsa, mistä saa toivoa pinnistellä eteenpäin.
 17. Jos on edes piileviä käden taitoja niin työväen- ja kansalaisopistojen kurssit ovat mainioita. Noissa kun ottaa linjaksi ettei ole pakkotyöleirillä niin voi kehittyä itse ja vaivihkaa kehittyy myös sosiaalisesti.
 18. Voit kysyä, mitä tämä peikko haluaa sinun tekevän ja mitä itse haluat parantuaksesi tehdä. Se haluaa, että jäät sängynpohjalle, mutta sinä haluat nousta ja lähteä lenkille. Se toivoo, että päivä päivän jälkeen mietit jotakin ikävää asiaa, mutta sinä panet asialle pisteen ja teet jotakin mieluisaa.
 19. Normaaleista päivärutiineista jollain tavalla poikkeaminen jo tuo lisää sisältöä elämään. Itse suosittelisin urheilua, siinä on kuitenkin vaihtoehtona joko olla yksin tai yhdessä, ja lajeja löytyy ties kuinka paljon…
 20. Elämässä on oltava ’vaikeita’ ja työläitä aikoja, jotta pystyy nauttimaan niistä vapaista hetkistä.
 21. Kaikista rikkaimmalta elämä tuntuu yleensä luonnossa.
Kategoria(t): Menetelmät Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *